Fundag jonge mantelzorgers gemeente Midden-Groningen

Naar schatting één op de vijf kinderen groeit op in een thuissituatie met een vader, moeder, broer of zus met een chronische ziekte, handicap, psychisch probleem of verslaving. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Voor deze kinderen, jonge mantelzorgers, organiseert het Steunpunt Mantelzorg in de meivakantie, op woensdag 1 mei, een leuke Fundag. Dit jaar gaan we naar het Dolfinarium in Harderwijk. Meer informatie vindt hier.

Om de jonge mantelzorgers te bereiken hebben we u nodig. Kent u kinderen, die zich zorgen maken om hun ouders, broer of zus, die thuis vaak mee moeten helpen, zorgen of tolken, die wat extra aandacht en een ‘zorgeloze’ dag kunnen gebruiken? Vraag dan of ze deze dag mee willen (in overleg met de ouders/verzorgers). U of de ouders/verzorgers kunnen de kinderen telefonisch of via de mail aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen. Telefoon 0598-364900 of E-mail mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl. Na aanmelding ontvangen de ouders/verzorgers een brief over zaken als begeleiding, verantwoordelijkheid en toezicht. Kinderen, die al eerder hebben deelgenomen aan een Fundag, worden door ons rechtstreeks benaderd via de ouders.

Nog even alles op een rij:

Wat: Fundag voor jonge mantelzorgers

Voor wie: Kinderen, jonge mantelzorgers, van 6 tot en met 14 jaar uit de gemeente Midden-Groningen

Wanneer: Woensdag 1 mei 2019

Waar: Het Dolfinarium in Harderwijk

Vertrek: 7.45 uur aanwezig op Laan van de Sport 2 in Hoogezand en we zijn ± 18.00 uur weer terug in Hoogezand

Aanmelden: Liefst zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 5 april via de mail of telefonisch.

Vrijwilligers

Ook zoeken wij nog vrijwilligers die mee willen gaan als begeleiding deze dag. Heeft u hier belangstelling voor dan horen wij graag van u!