Kleurrijk Woldwijck 2019

Kleurrijk Woldwijck is de activiteitenclub van Stichting Platform Woldwijck. Zij proberen leuke activiteiten te organiseren voor jong en oud in Woldwijck. De activiteiten zullen onder de aandacht worden gebracht via flyers op de basisscholen, de wijkkrant De Woldewieker en via deze website. Soms is opgave noodzakelijk, soms ook niet. Soms is er een kleine eigen bijdrage nodig i.v.m. inkoop. Dat zullen we altijd van te voren aankondigen. Mocht u denken dat u iets mist in de wijk of een leuke activiteit kunnen bedenken, neem dan contact op met ons. Dan kunnen we het aanbod misschien nog uitbreidden.

De Nationale Buitenspeeldag woensdag 12 juni vanaf half 2

Kleurrijk Woldwijck gaat op die dag buiten spelen organiseren op het sportveldje aan de Boogschutter. Het wordt spelen op luchtkussens. Heerlijk een middagje vrij spelen, zonder wedstrijdelement, zonder je op te hoeven geven. De vrijwilligers van Kleurrijk zullen natuurlijk aanwezig zijn en zorgen voor fris voor de kinderen en koffie of thee voor ouders, grootouders of verzorgers. Met z’n allen kijken naar spelende kinderen! Wie weet, komen daar al pratende met elkaar weer geweldige nieuwe ideeën naar voren. (Geen opgave nodig)

Workshop bloemschikken 11, 12 en 19 juni

Kleurrijk Woldwijck organiseert meerdere keren per jaar workshops Bloemschikken. Er worden bloemstukjes gemaakt die bij het seizoen passen. Dit gebeurt onder leiding van onze vrijwilliger Michel. Hij heeft veel ervaring in het bloemschikken. De creatie is door hem zelf bedacht. Stap voor stap geeft hij uitleg aan de deelnemers. Er is per groep plaats voor 25 deelnemers en alle groepen maken hetzelfde bloemstuk. De tijden zijn van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Kosten: € 10. Deelname is alleen mogelijk na opgave en vooruitbetaling. Er zijn voor genoemde avonden nog enkele plaatsen beschikbaar. Overlegt u even met de organisatie, dan voorkomt u teleurstelling. VOL is VOL!! Voor meer informatie, beschikbare plaatsen, opgave, betaling e.d. kunt u contact opnemen met Ineke Veenstra. Per email: doeke.veenstra@kpnmail.nl.

Interculturele Markt / Zomerspektakel zaterdag 31 augustus

Kleurrijk Woldwijck organiseert de Interculturele Markt op 31 augustus 2019. Dit zal worden gehouden van 13.00 t/m 19.00 uur op de Pleiaden. Op deze dag zal ook het Zomerspektakel plaatsvinden op het veld van de Sterrenflat. Dit word georganiseerd door een aantal vrijwilligers van de BCWM samen met groep enthousiaste wijkbewoners. (Geen opgave nodig) Opnieuw doen we een oproep aan mensen uit Woldwijck die eten (maaltijden, hapjes e.d.) uit hun cultuur willen verkopen. Doel is in eerste instantie, dat u onze mede wijkbewoners kennis laat maken met lekkernijen uit uw land van herkomst. Geld verdienen mag ook, maar komt in dit geval op de tweede plaats. Wij zitten te denken aan de Turkse, Afrikaanse en Aziatische cultuur. Komt u uit Polen, Limburg, Oekraïne of een ander prachtig land, u bent van harte welkom. Als u mee wilt doen, neem dan contact op met Cisca Matulessy ciscamatu@home.nl  of telefoon: 0598 321059. Zij kan u alles vertellen over deelname. Indien u als verkoper iets aan de man wilt brengen is opgave en een kleine bijdrage nodig i.v.m. kramen bestellen en stroomafname.

Intocht Sinterklaas op de Pleiaden zaterdag 16 november

Sinterklaas heeft alweer laten weten wanneer hij terugkomt in Nederland en doet op zijn intocht ook Woldwijck aan. Hij zal uitgebreid de tijd nemen om handjes met de kleintjes te schudden en hij wil vast ook wel op de foto met de kleintjes voordat hij weer verder gaat met zijn tocht door Hoogezand en Sappemeer. De vele pieten nemen ook vast wel weer lekkere pepernoten mee. Tijden volgen tegen die tijd nog en opgave is uiteraard niet nodig.

Sinterklaasmiddag vrijdag 29 november

Maar hij komt ook nog op een middag in Woldwijck omdat hij weet hoe blij hij de kleintjes daarmee maakt. Het tijdstip zal zijn: 14.00 uur t/m 16.00 in het Woldwijckcentrum aan de Pleiaden. Op de middag zal er iets leuks met de kinderen gedaan worden en zullen Sint en zijn pieten langskomen met een cadeautje voor alle aanwezige kinderen. Kosten: € 3, 50 . Opgave is nodig i.v.m. inkoop. Nadere informatie volgt nog.