Met Lefier op excursie

Samen met de huurdersorganisaties van Acanthus en Lefier uit Emmen, Groningen,Stadskanaal en Hoogezand-Sappemeer zijn Harrie, Cisca en Geertop excursie geweest in Midden en Oost-Groningen. Als eerste werd de stad Appingedam aangedaan waar een bezoek werd gebracht aan de nieuwbouw(huur en verhuur) , winkels en voorzieningen van Marenland rond de haven. Appingedam heeft op dit moment nog geen last van krimp dit in- tegenstelling met de gemeente Delfzijl. Alhoewel de crisis ook hier voelbaar is, is men over het algemeen tevreden over verhuur en koop van woningen. Na een rit door de C.C. Polder werd Ganzedijk aangedaan, het dorp dat in het nieuws kwam omdat het helemaal gesloopt zou moeten worden.

Op dit moment moeten er nog een aantal woningen gesloopt worden terwijl de overige huizen gerenoveerd zijn. Het dorp ziet er fleurig uit en niets herinnert nog aan de periode dat heel Nederland Ganzedijk op de T.V. zag als een verloederde dorp. Bewonderenswaardig is de inzet en de saamhorigheid van de bewoners van Ganzedijk in het verleden. Tot slot van de excursie werd Bareveld aangedaan waar Bewoners Overleg Veendam lieten zien wat kleinschalig kan. Het ligt in de bedoeling om volgend jaar ook Hoogezand-Sappemeer met een bezoek te vereren. Gorecht-West zou dat een mooi optie zijn.