Ooievaars langs de Zuiderkroon

Een ooievaarsstelletje aan de Zuiderkroon. Is het niet geweldig? Bewoners voeren de ooievaars met brood. Ze zijn behoorlijk mak, want je kunt tot op enkele meters in de buurt komen. Dit leidt ertoe, dat van het stel al heel wat foto’s zijn gemaakt. Ze komen rond het middaguur en tegen de avond kiezen ze weer het luchtruim.

Foto: Bert Bosgraaf

De ooievaars, die aan de Zuiderkroon geen nest hebben, heeft Platform Woldwijck doen besluiten mee te doen met DeVonkvan H-S met als inzet het realiseren van een ooievaarsnest aan de Zuiderkroon. Hieraan gekoppeld in de voorbereiding het betrekken van diverse partijen, zoals scholen/kinderen, NME, ons Platform, enzovoorts. U hoort er vast nog wel meer van. De tien beste ideeën die worden ingediend bij DeVonkvan H-S worden genomineerd voor een geldprijs om zo het doel te kunnen realiseren. U kunt in een later stadium op het beste idee via het internet stemmen.