Opening van de helpende handen van WISP

Woensdag 19 januari, ’s middags om 13.00 uur vertrok vanaf het Woldwijckcentrum een aandachtstrekker de wijk in. Het WISP-team ging de buurt in met tractor en aanhanger om bekendheid te geven aan de opening. Flyers werden uitgedeeld aan volwassenen en kinderen werden getrakteerd op snoep.

Bewoners werden via een geluidsinstallatie uitgenodigd om de opening bij te wonen. Voor de afwisseling was er muziek. Omstreeks een uur of vier liep de foyer van het wijkcentrum vol. Velen hadden eerst even de verrichtingen van Ireen Wüst op de tv gevolgd. Aan belangstelling geen gebrek.

Ruim 80 mensen vulden de grote zaal. Joke Kragt sprak het openingswoord. Het WISP is een centrale plek waar bewoners terecht kunnen met hun vragen, wensen en ideeën. Het wordt bemenst door opgeleide vrijwilligers, die ondersteund worden door een professional. Het WISP geeft informatie, advies, wijst de weg en bundelt ideeën. Terwijl 2 vrijwilligers bezig waren met het uitleggen waarom ze zich willen inzetten voor het Wisp, kwamen twee “nieuwe buurtbewoners” de zaal binnen. Een van hen, de dochter, was gekleed als FC Groningen fan. De moeder, een bejaarde dame met diabetes, was op zoek naar een speciale pedicure en activiteiten waarbij zij aansluiting zou kunnen vinden. Zij bleken achteraf acteurs te zijn. Ze stelden hun vragen aan twee medewerkers op een bijzonder komische manier. De WISPers lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Voor de moeder werd de hulp van de achterwacht, de dames van het gezondheidscentrum ingeschakeld. Zowel voor de moeder als de dochter werden passende activiteiten voorgesteld door de WISPers. Bij het opstarten van de computer om de bustijden op te zoeken werd de website www.wispwoldwijck.nl geprojecteerd. Namens de gemeente overhandigde Roelof Stäbler een cadeau. Een van de vrijwilligers nam een nieuwe telefoon in ontvangst. Tot slot had Gerrie Oudekerk, beleidsambtenaar van de gemeente HS nog een verrassing in petto. Een grote doos met afvalzakken voor het inzamelen van plastic. Dit tot groot genoegen van de WISPers, want… vanaf nu is het voor de bewoners dus mogelijk om de zakken, niet alleen meer bij het gemeentehuis op te halen maar zijn ze ook af te halen bij het WISP. WISP is elke maandag van 13.30 – 16.00 uur en op woensdag van 9.00 – 11.30 uur open. Het WISP is te vinden in het Woldwijckcentrum. Ook als u niet in Woldwijck woont, bent u van harte welkom! Bent u niet in staat om zelf naar het WISP te komen dan kunt u ook even bellen 0643155624 of mailen naar info@wispwoldwijck.nl.