Dag Woldwijck(centrum)

In maart 2010 ben ik in dienst van Kwartier Zorg en Welzijn, met als opdrachtgever het bestuur van het Woldwijckcentrum begonnen als sociaal beheerder. In het oude Woldwijckcentrum aan de Melkweg; een gezellig wijkcentrum in de sfeer van de jaren 70, werd ik ingewerkt door Guus van der Hoeff die als opbouwwerker vanuit hetzelfde pand werkte. De eerste inzet ging op aan het mede realiseren van een nieuw gebouw, een proces wat al bijna 10 jaar liep en in 2012 werd afgerond. Daarnaast kreeg ik de opdracht om het (zakelijk) beheer te professionaliseren, activiteiten te organiseren en meer vrijwilligers te werven. Een geweldig mooie uitdaging om dit in een organisatie die geheel op vrijwilligers draait te realiseren. Na twee tijdelijke arbeidscontracten werd dit in 2013 omgezet in een vast contract waarbij de gemeente de financiering op zich nam en de functie zelfs uitbreidde naar andere wijken.  Een aantal zaken is goed gelukt, sommige zaken niet, een aantal functies moet verder uitgebouwd of aangepast worden aan de ontwikkelingen van deze tijd. Ik ben ongelofelijk blij met de manier waarop bewoners en niet bewoners zich vrijwillig inzetten en ingezet hebben om er samen iets moois van te maken. Het beheerteam wat er altijd weer voor zorgt dat het Woldwijck Centrum open kan zijn wanneer er vraag naar is, het cleanteam wat er voor zorgt dat het centrum er spik en span uitziet, de activiteitenvrijwilligers die zorgen voor een mooi en gevarieerd aanbod, de Wispers die zich inzetten om iedereen met een vraag op het juiste spoor te zetten, het kookteam, de boys van de GameDungeon, het ondersteuningsteam voor onderhoud/administratie/techniek, het discoteam, het bestuur van het WWC, het Platform, Kleurrijk, de bewonerscommissies…. Heel hartelijk dank jullie wel! Ondanks dat ik mijn werk nog steeds met veel plezier doe heb ik er toch voor gekozen een nieuwe stap te zetten. Vanaf 1 juli ga ik aan het werk als welzijnscoach in Sappemeer. Op dit moment is het nog niet duidelijk wie mijn opvolger wordt, maar dat zal op korte termijn anders zijn. Ik wens jullie veel succes en een mooie samenwerking voor de toekomst.

Joke Kragt.