Even voorstellen: Peter Verschuren, wijkwethouder Woldwijck

Alle dorpen en wijken van de gemeente Midden-Groningen hebben een wethouder toegewezen gekregen. En ik ben de wethouder van Woldwijck (en ook van onder andere Gorecht-West, Kolham en Noordbroek).

Om me even voor te stellen: ik ben 62, gehuwd, vader van twee dochters en opa van drie kleinkinderen. Ik was de afgelopen jaren al wethouder in Hoogezand-Sappemeer en ga over zaken als werk en inkomen, jeugd en jeugdzorg en milieu en duurzaamheid. En ja, ik geef het toe, ik woon in de stad Groningen.

Nu de vraag wat een wijkwethouder nou eigenlijk is en wat u daar aan hebt. Een helder antwoord daarop zal pas in de praktijk duidelijk worden. Het is immers een nieuwe functie. Maar er is natuurlijk wel wat over te zeggen. Samen met de gebiedsregisseur, dat is een medewerker van de gemeente die over dezelfde wijken en dorpen gaat, is de wijkwethouder het aanspreekpunt van de gemeente over zaken die de hele wijk, of delen ervan aangaan.

Het is niet de bedoeling dat u mij benadert over losliggende stoeptegels of het aanvragen van een uitkering. Daarvoor hebben we andere wegen. Maar met zorgen over de leefbaarheid in de wijk of met ideeën om iets moois te organiseren bent u van harte welkom bij mij en bij de gebiedsregisseur.

Verder zal ik regelmatig om tafel zitten met de bewonersorganisaties en graag aanwezig zijn bij evenementen in de wijk.

Dus: tot ziens in Woldwijck.

Peter Verschuren

peter.verschuren@midden-groningen.nl