Zaterdag 21 juli was er in het Woldwijckcentrum een LAN-Party

Nu zullen vooral de ouderen onder de lezeres denken: Een wat?? Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers die in hun vrije tijd hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten, dat de computers met elkaar verbindt. Met andere woorden: het spelen van computerspelletjes met elkaar via computers die met elkaar verbonden zijn.

Maar ook kon men kon in het Woldwijckcentrum tevens spellen doen op de Wii of de Playstation. 12 uur lang van 12.00 t/m 24 uur. Men heeft tijdens deze uren uiteraard de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoe lang men wil spelen. De LAN-party was georganiseerd door DIG050, het Woldwijckcentrum, Stichting Platform Woldwijk en het jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn. Arnout Vrieze van DIG050 en jongerenwerker Naomi Eind spreken van een geslaagd evenement. “Over belangstelling hadden we niet te klagen. Ruim 40 jongeren kwamen langs om tegen elkaar te gamen. Voor de jongere jeugd was dat een hele belevenis. Super leuk om te zien hoe enthousiast ze waren.” Het is dan ook vrijwel zeker dat er nogmaals een LAN-Party georganiseerd gaat worden in de toekomst. Arnout betreurt het wel dat er weinig senioren waren. “We hadden speciaal voor hen retrogames op de pc. Misschien zijn ze de volgende keer van de partij.”