Een warm welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten

Sinterklaas kwam op 17 november met heel veel Pieten aan in Hoogezand. Tot grote vreugde van de kinderen in onze wijk kwam hij ook dit jaar langs in Woldwijck.

Vanaf 12 uur verzamelden de eerste kinderen zich al op de parkeerplaats aan de Pleiaden. Het discoteam danste alvast samen met de kinderen om in de stemming te komen. Rond 1 uur hoorde iedereen in de verte muziek. Het geluid werd sterker en kwam steeds dichterbij.

Een grote vrachtwagen werd zichtbaar. Op de vrachtwagen was muziek en dansten de Pieten. Even later was er weer muziek in de verte. Dit keer een muziekkorps, die sinterklaasliedjes speelde. Achter de muziek kwam een stoet met oude voertuigen aangereden. Een brandweerauto, oude bussen en een echte oldtimer. In die oldtimer zat Sinterklaas, samen met zijn Hoofdpiet.

Met een speciale trap klom de Sint aan boord van de vrachtwagen. Alle kinderen konden hem zo goed zien. Hij sprak vanaf die plek de kinderen toe. Hij vertelde, dat hij erg blij was weer in Woldwijck te zijn. Daarna ging hij samen met zijn Pieten aan de wandel tussen alle kinderen. De pieten deelden lekkers uit en Sinterklaas sprak met de kinderen en velen kregen een hand van hem.

Na een half uurtje vertrok de Sint weer met zijn Pieten. Hij moest immers ook nog naar het winkelcentrum.