Intocht Sinterklaas

Op 16 november kwam Sinterklaas met zijn Pieten aan in de haven van Martenshoek. Na daar de kinderen te hebben begroet en het welkomstwoord van onze burgermeester ging de Sint met zijn gevolg richting Woldwijck. Daar arriveerde hij rond 1 uur. Eerst kwam er een vrachtwagen met muziek en dansende Pieten. Even later verscheen ook Sinterklaas. Hij werd vervoerd in een oude, open brandweerwagen, voorafgegaan door een echte Pietenmuziekkorps. In zijn kielzog reden nog twee oude vrachtwagens van de brandweer en twee bussen, vol met Pieten. Op het plein was het enorm druk. Gelukkig had de Wint alle tijd om de kinderen een handje te geven en veel mooie tekeningen in ontvangst te nemen. Veel kinderen zijn met Sinterklaas en/of een van de Pieten op de foto gekomen. De Pieten deelden natuurlijk pepernoten uit aan de kinderen. Op de achtergrond waren steeds sinterklaasliedjes te horen. Na ruim een uur vertrok Sinterklaas met zijn Pieten weer. Ook in andere delen van Hoogezand klopten vele kinderharten vol verwachting voor de komst van de kindervriend en zijn Zwarte Pieten.Foto Sinterklaas