Fancy Fair groot succes

Ingezonden door Vanessa Westerbaan namens de vrijwilligers van Speeltuin De Bult.

Zaterdag 3 september was het zover, de Fancy Fair bij speeltuin De Bult in Woldwijck-West.
Vooraf aan de Fancy Fair werd de speelplaats opgeknapt en werd er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Het idee ontstond tijdens een dagje klussen in de speeltuin. Hoe leuk zou het zijn om niet alleen het broodnodige onderhoud te doen, maar ook de speeltuin te verfraaien, en een stukje uitdagender te maken voor alle buurtkinderen.Fancy Fair Bult Woldwijck

De opkomst op 3 september was enorm en de sfeer was uitstekend. Kinderen konden een leuk spelletjesparcours afleggen of zich laten schminken. Anderen scoorden een ballonfiguur bij de ballonnenclown. Overal liepen van die mooie geschminkte gezichtjes rond of met een lekker ijsje, zak popcorn of gewonnen cadeautjes onder de armen. Een van de aanwezige bezoekers kocht alle reeds klaargemaakte popcorn en deelde dit uit aan de aanwezige kinderen. Een pracht gebaar. De kleine dames onder ons konden hun nageltjes laten lakken, glitter haarspray in de haartjes krijgen en als het van papa en mama mocht kregen ze nog een heuse tattoo. Velen waagden een gokje bij het enveloppenspel. Voor de kinderen was er altijd een prijsje. Ook aan de inwendige mens was gedacht: lekkere Surinaamse hapjes, een broodje hamburger, cakepops of suikerspin. Genoeg te smullen! Bij het Rad van Fortuin werd menig prijsje gescoord.

Dit alles was niet mogelijk geweest dankzij de vele winkeliers, buurtbewoners en bedrijven, die ons hebben gesponsord. Wij danken hen allen van harte. Naast de Fancy Fair werd er ook op andere manieren geld ingezameld. Zo kon het winkelend publiek bij de Jumbo Pleiaden en de Jumbo Sappemeer hun statiegeld doneren, is er oud ijzer ingezameld, hebben de kinderen zich laten sponsoren voor de sponsorloop en zijn er zelfgemaakte dingen verkocht. Tijdens het opknappen van de speeltuin en de voorbereidingen voor de Fancy Fair werden er steeds meer positieve reacties gehoord. De speeltuin werd mooier en mooier. Wijkbewoners raakten in gesprek met elkaar en spraken hun waardering uit.

De dag zelf was een groot succes! Een mooie zonnige dag, blije mensen, gezellige drukte en een fantastische opbrengst van ruim €4000. De opbrengst komt geheel ten goede aan de speeltuin. Naast de Fancy Fair liepen er nog andere zaken om de speeltuin op te knappen. Zo hebben we een donatie van het Oranje Fonds gekregen welke zal worden gebruikt voor De Bult, zo gaat het Groninger Huis ons verblijden met iets ontzettends leuks… Wat dat is houden we nog eventjes geheim. We zijn nog meer leuke activiteiten aan het voorbereiden.Fancy Fair Bult Woldwijck

Laten we met zijn allen de speeltuin netjes en schoon houden!
Wilt u ons vrijwilligers helpen dan bent u uiteraard van harte welkom.
U kunt ons mailen op speeltuindebult@gmail.com of via de Facebook pagina Vrienden van De Bult.