Gemeentelijke Kredietbank

Contact met de kredietbank

Mensen die moeite hebben met het regelen van hun financiële zaken of mensen die problematische schulden hebben en er zelf niet meer uitkomen, kunnen contact opnemen met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). De kredietbank is elke werkdag bereikbaar tussen 11.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0598-373799. E-mailen kan ook: kredietbank@midden-groningen.nl

Wat doet de kredietbank?

De kredietbank geeft advies over uw budget, kan uw inkomsten voor u beheren, helpt met het aflossen van schulden en verstrekt leningen. De kredietbank kan niet in alle gevallen daadwerkelijk helpen met de schulden maar in de meeste gevallen wel een advies geven waar u verder mee kunt. De kredietbank is lid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet.

Lenen

Inwoners met een inkomen van niet meer dan 30 procent boven het minimumloon en/of mensen met een beschadigd kredietverleden kunnen bij de kredietbank een lening aanvragen. Een lening van de kredietbank is een sociale en verantwoorde lening. Er gelden wel bepaalde voorwaarden. U kunt bij de receptie in het gemeentehuis een aanvraagformulier voor een lening ophalen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Gemeente Midden-Groningen door HIER te klikken

Geldplan Midden-Groningen – Startpunt Geldzaken

Geldplan Midden-Groningen is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt. Mooi meegenomen deze tips, niet laten liggen dus!

Persoonlijk geldplan ‘Beter Rondkomen’

Wilt u ook graag dat uw inkomsten en uitgaven beter in balans zijn met elkaar? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het persoonlijk plan ‘Beter Rondkomen’ op Geldplan Midden-Groningen (link is external), zodat u vaker geld overhoudt op het einde van de maand.

Persoonlijk geldplan ‘Sparen Aflossen of Beleggen’

Als u juist geld overheeft maakt u het persoonlijk plan ‘Sparen, Aflossen of Beleggen’ op Geldplan Midden-Groningen (link is external). Hiermee ziet u wat voor u goede keuzes zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag.