Huiselijk geweld

‘Praten in vertrouwen’ over huiselijk geweld

Bel: 06-46326003

Op dit moment is één op de vier burgers slachtoffer van huiselijk geweld. Wanneer u daarover op een feestje of een bijeenkomst waar veel mensen bij elkaar zijn, is dat heel raar. U kunt zich waarschijnlijk niet voorstellen dat er eventuele daders of slachtoffers in de zaal zijn. Wie is hier slachtoffer en wie is dader?

Vaak weten we niet dat het in onze omgeving gebeurt. Toch zijn er ook situaties dat men wel op hoogte is van het geweld, maar er niets aan doet. ‘je gaat toch niet de vuile was van een ander buiten hangen’ en ‘vooral niet mee bemoeien’ zijn vaak gehoorde kreten en meestal de reden dat er niets aan gedaan wordt.

Praten over huiselijk geweld is voor veel mensen nog taboe, iets wat je niet doet! Maar, huiselijk geweld stops zelden vanzelf.

De gevolgen voor de slachtoffers of getuigen van geweld -ook kinderen- zijn groot. Hier moeten we iets aan doen! Niet langer horen zien en zwijgen. We zijn namelijk allemaal verantwoordelijk!

Vind u het moeilijk om contact op te nemen op te nemen met de officiële instanties, huiselijk geweld te melden bij de politie of hulp en informatie te vragen? Dan kunt u contact opnemen met vertrouwenspersonen van ‘praten in vertrouwen’ over huiselijk geweld. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben (gehad) met huiselijk geweld.

Zij luisteren naar uw verhaal en praten over de situatie waarin u zich bevindt. Daarnaast kunnen ze u informatie geven over de hulpverlening die mogelijk is.

Overal in Hoogezand-Sappemeer hangen posters over ‘Praten in vertrouwen’ en er zijn folders beschikbaar bij onder meer winkeliers, dominee’s, advocaten, wijkcentra en de gemeente.

Dit is een initiatief voor, door en met bewoners en wordt ondersteund door het Oranjefonds.