Wittevoetjesactie

Op woensdag 19 juni gingen vijf teams tussen 17 en 20 uur de wijken Woldwijck en De Dreven in op zoek naar inbraakgevoelige situaties. De teams bestonden uit vertegenwoordigers van de politie, de gemeente, de woningbouwcorporaties en bewonerscommissies. Aanleiding was dat de laatste tijd het aantal inbraken behoorlijk was toegenomen in beide wijken. Het doel was de inbraakgevoelige situaties op te zoeken en de bewoners erop aan te spreken. Aan het eind van elk gesprek kregen de bewoners een wit voetje met daarop een tekst met tips hoe je inbraak kunt voorkomen. Daar waar de bewoners niet thuis waren, werd een wit voetje achtergelaten met de boodschap: “dit had ook de voetafdruk van een inbreker kunnen zijn”!

Een greep uit wat er zoal werd geconstateerd: openstaande ramen, sleutels in de deur, dure spullen achter het huis, containers onder openstaande raampjes. Kortom: een uitnodiging om binnen te komen of om iets mee te nemen. We troffen zelfs een niet op slot staande dure motor aan.

Hieronder de tekst, die op de witte voetjes was te lezen:

Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn…

Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: Sluit ramen en deuren!

Op www.politie.nl vindt u meer informatie over deze actie en leest u tips om woninginbraak te voorkomen.