Wethouder knutselt Computerbank open

Peter Verschuren van de gemeente Midden-Groningen heeft eind januari de Computerbank Midden Groningen officieel geopend. Hij deed dat door de eerste computer voor de computerbank in elkaar te zetten.

Verschuren had gerekend op een andere openingshandeling; hij zou de Computerbank vlag hijsen. ,,Maar die zijn we kwijt,’’ verklaarde voorzitter Hans Huiting in zijn openingswoord. ,,De vlag is te goed opgeborgen en nu niet meer te vinden.’’ De openingshandeling werd gevolgd door een Open Huis voor belangstellenden. Tientallen mensen kwamen een kijkje nemen bij de Computerbank en bij DIG050 aan de Andromeda. ,,We zijn meer dan alleen computeren’’ licht Huiting toe. ,,Er is een zwerfvuilteam, creatieve ochtenden met begeleiding zoals schilderen op hout en we hebben ook een Stekjes bank waar mensen stekjes kunnen ruilen.’’ Belangstellenden kunnen de activiteiten gratis bezoeken. ,,We zijn een algemene voorziening en mensen kunnen hier vrij binnenlopen zonder indicatie. Dat was voorheen anders toen was dat verplicht. Met steun van de gemeente is het nu een Algemene Voorziening geworden. En daar zijn we erg blij mee.’’ Volgens de wethouder is DIG050 een voorloper in de gemeente. ,,We willen meer naar dergelijke voorzieningen. Bezoekers kunnen op zo’n manier meer meedoen aan de samenleving en die kant willen we graag op.’’ Foto: Gerhard Friederich