Zomerspektakel en Interculturele markt

Op 14 juli werd tegelijk met de Interculturele markt het Zomerspektakel gehouden.

Zomerspektakel

Het zomerspektakel speelde zich af, net als voorgaande jaren, op het sportveld aan de Boogschutter. Door de prima voorbereiding van een vaste groepje vrijwilligers  was het aanbod voor de kinderen weer grandioos. Twee springkussens, een voor de oudere en eentje voor je wat jongere jeugd. Ze konden tobbedansen en op een doel penalty’s nemen, waarbij elektronisch de snelheid van de bal werd gemeten. Ook was er een wipe-out. De ranjakoe en de suikerspinnen waren zo populair dat er zelfs nog stokjes voor de suikerspinnen  extra moesten worden gehaald. Het geheel werd opgeluisterd met muziek van een echte DJ.

Interculturele markt

De markt was dit jaar voor het eerst op en rond de nieuwe parkeerplaats aan de Pleiaden. Een locatie met uitstraling. Met de C1000, een snackbar en het nieuwe wijkcentrum in de buurt ontstond er een sfeervol geheel. Het eerste uurtje viel er nog wat regen, maar daarna was het tot het eind droog. Dit was ook te merken aan de belangstelling, want het bezoekersaantal was aanzienlijk. Muziek, dans en kramen met allerlei lekkernijen en andere handel maakten deze interculturele markt tot een van de succesvolste van de laatste jaren.

Zowel het zomerspektakel als de interculturele markt wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers uit Woldwijck zelf. Een dikke compliment hebben ze zeker verdiend.