Intocht Sinterklaas

Het lag in de bedoeling, dat de sint en zijn Pieten op 18 november Woldwijck zouden aandoen tijdens hun intocht in Hoogezand. Dat werd nog even heel erg spannend, want vlak voor de geplande aankomst viel de regen in bakken uit de hemel. Dus er was geen kind te bekennen en de organisatie van kleurrijk zat met de bibbers of het wel goed zou komen. Gelukkig werd het net op tijd droog. In no time stond het plein aan de Pleiaden vol met kinderen en hun ouders.

Het was zo druk, dat de Sint echt geen tijd had om alle kinderen een hand te geven of met hen op de foto te gaan. Hij had gelukkig genoeg Pieten bij zich, zodat zij massaal werden ingezet om met de kinderen op de foto te gaan. Zij namen vele tekeningen in ontvangst en deelden heel wat pepernoten uit. Elk jaar komen er meer kinderen naar de intocht van Sinterklaas. Daarom heeft de Sint beloofd volgend jaar meer tijd uit te trekken voor zijn bezoek aan Woldwijck.