Jongerenwerker Christiaan stelt zich voor

Ik ben Christiaan Dijkema en ik ben iets meer dan een jaar werkzaam als jongerenwerker bij Kwartier Zorg en Welzijn. Je kunt mij vinden in jongerencentrum Amovement, op school of gewoon tegenkomen in de wijk. Sinds kort ben ik contactpersoon voor Gorecht, Woldwijck, Kropswolde, Kielwindeweer, de Dreven, Stadshart Zuid, Kalkwijck, Zuiderpark en Vosholen west. Dit is voor mij thuiskomen, aangezien ik hier zelf ook heb gewoond. Mijn doel als jongerenwerker is om in contact te komen met jongeren. Dit kan zijn om gewoon even te kletsen of zodat ze in vertrouwen iets kunnen vertellen of vragen. In sommige situaties geeft een jongere aan ergens hulp bij nodig te hebben. Ik ga dan samen met de jongere op zoek naar passende hulp. Verder kun je als jongere samen met mij activiteiten organiseren en hierdoor in contact komen met andere mensen uit de wijk, je talent ontwikkelen en iets terugdoen voor de maatschappij.
Op 28 april zijn er ongeveer 20 kinderen en 20 jongeren in het Woldwijckcentrum geweest om te lasergamen, waarbij jonge vrijwilligers de leiding hadden en de instructies gaven. Ook zijn wij dinsdag 23 mei bij Barbershop Empire geweest met een aantal jongeren voor een gratis knipbeurt. Ze hebben de zaak speciaal geopend voor deze jongeren en stonden met een team van 5 mensen klaar. Zo zie je dat wanneer iedereen wat wil doen voor een ander dat er veel mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Christiaan Dijkema, jongerenwerker, Tel.        0598-364950 en Mobiel: 0615543334, E mail: c.dijkema@kwartierzorgenwelzijn.nl