Nieuw telefoonnummer HS

Gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft een nieuw telefoonnummer: 14 0598 Antwoord©. Dit nummer is gemakkelijk te onthouden, omdat het maar uit zes cijfers bestaat, namelijk 14 plus het netnummer van de gemeente 0598. U kunt bij dit nummer terecht voor uw vragen en meldingen aan de gemeente. U krijgt dan één van de medewerkers van het gemeentelijke klantcontactcentrum aan de lijn die uw vraag beantwoordt. Kan de medewerker de vraag niet in één keer beantwoorden, dan wordt u naar de juiste afdeling doorverbonden voor een goed antwoord.

 

Om u met de juiste gemeente door te kunnen verbinden, wordt u, als u het nummer belt, gevraagd de naam in te spreken van de gemeente die u wilt bereiken. U krijgt dan direct een medewerker van de juiste gemeente aan de lijn. 
1. Toets de cijfers 14 0598 in
2. U hoort de volgende tekst: “Welkom bij 14 0598 Antwoord©. Dit is het gezamenlijke nummer van de gemeenten in uw regio. Spreek na de piep de naam in van de gemeente die u wilt bereiken.”
3. U hoort een piep. Nu hoeft u alleen de naam in te spreken van de gemeente die u wilt bereiken. Dus in het geval van de gemeente Hoogezand-Sappemeer zegt u alleen ‘gemeente Hoogezand-Sappemeer’.
4. Na het inspreken van de gemeentenaam hoort u: “U wordt nu doorverbonden”.
5. Vervolgens krijgt u direct een medewerker van de juiste gemeente aan de lijn en kunt u uw vraag stellen. 
Het is niet mogelijk om vanuit het buitenland 14 0598 Antwoord© te bellen. U kunt de gemeente vanuit het buitenland bereiken op 0031 598 37 37 37.
Alle Nederlandse gemeenten krijgen de komende jaren eenzelfde gemakkelijk te onthouden telefoonnummer: 14 gevolgd door het netnummer van de gemeente. Deze nieuwe telefoonnummers zijn onderdeel van het landelijke dienstverleningsconcept Antwoord© waarmee gemeenten en andere overheden hun dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren. Doel is om sneller en begrijpelijker, maar vooral ook het juiste antwoord te geven via telefoon, e-mail, internet en balie.

 

Telefoonnummer delen met andere gemeenten

De gemeente Hoogezand-Sappemeer deelt het nieuwe telefoonnummer met de gemeenten Slochteren, Menterwolde, Veendam, Aa en Hunze, Oldambt en Tynaarlo. Ook de inwoners van deze gemeenten kunnen nu of op termijn het gemakkelijk te onthouden 14 0598 Antwoord© bellen.

Voor de inwoners van Westerbroek en Waterhuizen geldt dat zij op termijn 14 050 kunnen bellen, aangezien hun gebied netnummer 050 heeft.

Hoe werkt het?

Bellen met een 14 0598 Antwoord© is eenvoudig en gaat als volgt:

Buitenland

Antwoord©